2017 – ett frimärksår att minnas. Del 2: Fler Lennart

Per Bunnstad kåserar lite om frimärksåret 2017, som han minns det, och blickar även lite framåt.

En annan Lennart har också betytt mycket men han lämnade oss tyvärr vid juletid. Lennart Olofsson från Värnamo. Lennart fanns alltid vid alla möten med föreningen i Värnamo och han var kassör och cirkulationsföreståndare i många, många år – över 40 till och med. En föreningsmänniska och en trevlig man som visserligen hade nått den aktningsvärda åldern av 87 år men som gärna hade fått vara kvar i ytterligare några år.

Jag är själv ”uppväxt” i föreningen i Värnamo som i mars firade 50 år. Jag kom nog med redan året efter att den bildades och såg verkligen fram emot jubileet. Jag hade förberett ett anförande. Men jag som ”aldrig” blir sjuk fick världens feber – eller vad det var – och kunde inte närvara. Det kändes verkligen ledsamt. Får sikta på 60-årsfirandet i stället…

När vi ändå är inne på Lennart så finns det fler sådana som haft och har stor betydelse i jobb-fritid. Lennart Daun är en av dem och i somras fick jag tillsammans med min hustru den stora äran att besöka Lennart och hans Ingela i deras sommarstuga på Västkusten.

Andra människor som varit betydelsefulla i arbetet med hemsidan är de som lämnat bidrag. Jag tänker närmast på Fredrik Ydell och Janne Berg som presenterade flera bildsviter från internationella utställningar och sfu som det var så bra samarbete med vid utställning och bokmässa. Tack!

Även andra har givetvis bidragit men jag vågar inte nämna dem med risk att jag glömmer någon. För framtiden är det viktigt att vi får en hemsida som görs mer än bara från kansliet. Detta är en ledstjärna för oss inom förbundets marknadsföringsgrupp.

Vi har en utomordentligt bra förbundsstyrelse med ordförande Bo Dahlner i spetsen. Dessvärre förstår nog inte alla att de gör ett fantastiskt ideellt arbete. Jag som är nära kan bara glädjas åt engagemanget som det fina sommarmötet och de effektiva telefonmötena. 

Fortsättning följer

 

Posta en kommentar