28 miljoner vykort skickas

Även om antalet postade vykort minska  kommer drygt hälften av alla svenskar att skicka vykort med Posten i sommar. Samtidigt tycker tre fjärdedelar att vykort är det trevligaste sättet att få en semesterhälsning på.

Trots att det finns fler sätt än någonsin att skicka hälsningar till nära och kära så står sig det traditionella vykortet fortfarande starkt i konkurrensen.

I sommar uppskattar svenskarna att de kommer att skicka cirka 27,7 miljoner vykort eller brev med semesterhälsningar. TNS SIFO har på uppdrag av Posten gjort en undersökning bland 2000 privatpersoner i Sverige. De flesta, 47 procent av dem som skickar vykort, skickar tre till fem vykort under sommaren. Vänner och familjen är de vanligaste mottagarna av vykorten.

– Vykortens popularitet håller i sig. Det är inte bara den mest önskade formen av semesterhälsning, det är också den mest använda. Även i åldersgruppen 15–29, som kanske är den mest ”digitala”, säger 71 procent att de föredrar att få hälsningar i brevlådan, och drygt en tredjedel kommer själva att skicka vykort i sommar, säger Andreas Falkenmark, vd Posten Meddelande.

Många svenskar använder dagligen sin telefon för att foto sin omgivning, framförallt på semestern, men ofta fastnar fotona där. Allt fler känner dock till att det finns en app som gör det möjligt att omvandla fotona till riktiga vykort som Posten printar och brevbäraren sedan delar ut till de mottagare som angivits. Enligt undersökningen anger nästan var femte svensk att de ska använda appen ”Riktiga vykort” i sommar.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic