60 år sedan Ingemars VM-guld

Det är den 26 juni på dagen 60 år sedan Ingemar Johansson besegrade Floyd Patterson och blev världsmästare i tungviktsboxning. Medlemmarna i Skivaryds Samlarklubb i Skillingaryd hör till dem som uppmärksammar matchen. Man har ett offentligt möte om just boxning.

Vid samlingen visas utdrag från matchen, radioreferat, tidningsklipp och en utställning på fem skärmar om boxning. Dessutom presenteras ett antal bilder från Bertil Petterssons samling om boxning, intervjuer med lokala boxare .

– Vi i Skivaryds Samlarklubb håller inte bara på med post och järnväg utan vi har också gått in del för lokal idrottshistoria, berättar man från klubben.

Ingemar Johansson mötte den 26 juni 1959 Floyd Patterson inför 30 000 åskådare på basebollarenan Yankee Stadium i New York. Mer än tre miljoner svenskar lyssnade på matchreferatet av Lars-Henrik Ottoson direkt i radio via Radio Luxemburg. På grund av tidsskillnaden hade det då i Sverige hunnit bli 03.47.27 natten till den 27 juni. Sveriges Radio sände då inga professionella boxningsmatcher.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic