75 till 10 kronor för paketavgiften

Så sent som den 1 mars i år införde Postnord en avgift på 75 kronor på alla paket som skickas till Sverige från länder utanför EU, men nu kan avgiften var på väg att försvinna eller bli högst tio kronor. Det är sajten Breakit som berättar om detta.

Bakgrunden var att många svenskar mer och mer började att köpa paket från Kina. Som mest kom det dagligen 120.000–150.000 paket från Arlanda till Kina. Sedan avgiften infördes har antalet konst till kring 15.000.

det finns ett nytt avtal som är påväg att bli klart. Det innebär enligt Breakit att den svenska momsen läggs på priset direkt vid köpet från Wish. Wish skickar sedan momspengarna till Postnord. När paketen kommer skannas de av Postnord och då betalas momsen automatiskt.

Det innebär att avgiften på 75 kronor per paket, som Postnord nu tar ut för hanteringen, blir överflödig. Det kan däremot tillkomma en mindre avgift från Wish för hanteringen, kanske kring tio kronor.

Breakit har haft kontakt med Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman som bekräftat han att avgiften är på väg att tas bort.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic