Apotea vinnare av Postnords logistikpris 2017

För 15:e året i rad delade Postnord ut Sveriges ledande logistikpris: Postnord Logistics Award. Vid prisceremonin fick Apotea ta emot utmärkelsen.

Pär Svärdson, vd, Johannes Träskman, logistikchef och Joakim Nilsson, lagerchef tog emot priset för Apoteas räkning. Foto: Rasmus Forsgren

Pär Svärdson, vd, Johannes Träskman, logistikchef och Joakim Nilsson, lagerchef tog emot priset för Apoteas räkning. Foto: Rasmus Forsgren

Övriga nominerade finalister var Elgiganten, MECA och Oenoforos. Ett nyinrättat specialpris tilldelades även Stockholms Stadsmission för dess arbete i Matcentralen.

Postnord logistikpris går till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. Samtliga finalister i 2016 års upplaga visade att de lever upp till de höga krav på kreativitet, lönsamhet och hänsyn till miljö- och klimatpåverkan som juryn ställer.

Motiveringen för årets pristagare: E-handelsbolaget Apotea utmanar apoteksbranschen och bygger sin snabba, lönsamma tillväxt genom en innovativ och effektiv logistik och varuförsörjning som skapar förutsättningar för låga priser, ett stort sortiment, hög tillgänglighet och snabba leveranser – allt med kunden i fokus. Etiska, sociala och miljömässiga aspekter genomsyrar Apoteas utvecklingsarbete och utgör grunden för en långsiktigt hållbar verksamhet.

Inför årets upplaga av Postnord Logistics Award inrättades ett nytt specialpris som tilldelades Stadsmissionens Matcentralen med motiveringen: Det arbete som Stockholms Stadsmission utför i Matcentralen är ett framgångsrikt exempel på hur samarbete och logistiktänkande minskar samhällets matsvinn och samtidigt stöttar personer i utsatta livssituationer genom att tillhandahålla livsmedel till låga priser och verka för arbetsintegration genom arbetsträning.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic