Årlig träff för Västergötlandssamlare

Den årliga träffen för samlare som har intresse av Västergötland arrangerades onsdag den 28 december. Platsen var Särestads församlingshem, som ligger en halvmil norr om Grästorp. Det var ett 25-tal deltagare som hade samlat.

Träffen började vid 10-tiden. Vi fick presentera oss och informera vad vi samlar på. Därefter höll undertecknad Hans-Ove Aldenbrink en kort information om samlarsajten Samlamera och berättade samtidigt om ett erbjudande att gå med i SFF år 2017 för 100 kronor. Många frågor kom upp kring Samlamera som besvarades av undertecknad.

Sedan tog dagens värd Anders Axelsson vid och gick igenom data om nya rön angående stämplar från Västergötland.

Göran Heijtz höll ett kåseri om ”Udda objekt i en samling Hembygdsfilateli”. Ett mycket intressant och uppskattat föredrag.

Förmiddagen avslutades med en auktion av mycket hög klass, allt från Västergötland förstås.

Familjen Axelsson fixade supergod pizza åt oss.

Under eftermiddagen var det sen en livlig kommers kring frimärken, stämplar och vykort. Många objekt bytte ägare. Det var verkligen kul att se att alla hade med sig något till försäljning/byte. Det var precis så som en dansk ”byttedag”.

Själv samlar jag på objekt från Mariestad där jag är född och de orter i Västergötland som numera har hamnat i Jönköpings län. Dagen var berikad med nya objekt till min samling, men framför allt är det kul att träffa samlare och prata om gemensamma ämnen.

Hans-Ove Aldenbrink

Träff för Västergötlandssamlare

Träff för Västergötlandssamlare

Posta en kommentar