Åtalad i frimärkshistoria

En 75-årig man i Jönköping kom in i en spelbutik i Jönköping för att köpa frimärken. När personalen ville ha sju kronor för sexkronorsfrmärken fick han ett utbrott. Enligt uppgift slängde han sig ur rasistiska förolämpningar när han skulle få betala en krona för mycket.

Butiksinnehavaren har sagt att 75-åringen sa till honom och hans butiksbiträde ”det ante mig  att det var svartskallar bakom disken”.

När 75-åringen lämnade butiken och gick mot sin bil frågade butiksägaren varför han kallat dem svartskallar. Då fick butiksägaren samma förolämpning igen.

Nu står 75-åringen inför rätta åtalad för förolämpning. Han har vid förhör medgivit att han var i butiken för att köpa frimärken men han har inget minne av att han sagt något om svartskallar.

Om det är rätt eller inte att sälja ett vanligt postfriskt sexkronorsfrimärke för sju kronor över disk förtäljer inte historien.

Posta en kommentar

En enda kommentar
 1. Utbölingen i Byhåla skriver:

  Jag förstår att han reagerar sett till en parameter:
  Få är inte de ställen, ofta småföretagares närbutiker och
  bensinstationer, som adderar just en krona för att “Vi skall till
  Posten för att köpa de och det tar tid!” samtidigt som Postens bilar troligen varje dag mån-fre tankar sina bilar hos Shell-tappen i centralorten i denna avfolkningskommun i V:a Götaland…

  Frågan har redan myntats av skribenten själv – är det tillåtet?

  Tack för ordet!

  En blivande SFF-medlem

Drivs av Wordpress, av Cynatic