Bältespännarna firade 50-årsjubileum

Samlarföreningen Bältespännarna grundades i Göteborg den 18 september 1966. Exakt på dagen 50 år senare firades jubileet under World Cinderella Congress i London.
 

baltespannarna-london-161010

Från ceremonin i London. Christer Brunström är femma från vänster och Lars Liwendahl följer närmast till höger Foto: Leif Bergman.

Lars Liwendahl talade om bältespännarfilatelins historia i Sverige och Christer Brunström höll ett föredrag om svensk lokalpost. Ett antal svenska bältespännare hade dessutom trevliga presentationer av sina olika samlingsområden.

På söndagen den 19 september 2016 skrev Christer Brunström och Lars Liwendah på The Maurice Williams Roll of Notable Cinderella Philatelists (RNCP) tillsammans med ytterligare fem filatelister från andra delar av världen.

Men jubileet började egentligen på Hallfrim 2016 i Halmstad där föreningen hade en propagandautställning med tio ramsidor.

Firandet avslutades i Stockholm med två Bältespännardagar på Postmuseum alldeles i början av oktober. Även här blev det en utställning och försäljning av diverse material.

Under lördagens föredrag försökte Christer Brunström förklara vad bältespännare egentligen samlar på. Det blev snarare ett seminarium då många av deltagarna tog mycket aktiv del i samtalet. Bo Olsson, föreningens grundare och tillika medlem nr. 1, fanns på plats och han tillförde en hel del om föreningens första år.

På lördagskvällen träffades ett 20-tal medlemmar i Hägersten för att avnjuta en femrättersmåltid som hade komponerats av Lasse Liwendahl.

Under kvällens gång utdelades ett flertal ”specialare” (gåvor till deltagarna). Bland annat fick middagsgästerna det nya frimärket från Hägerpost!

Helgen avslutades med en större auktion på Postmuseum.
Nu ser Samlarföreningen Bältespännarna fram mot de kommande femtio åren!

Bältespännarnas egen hemsida finns på denna länk

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Claes Hederstierna skriver:

    Det är rätt fantastiskt. När vi började för ett halvsekel sedan fick vi ofta höra: Men skall ni inte samla något riktigt? Till idag när bältespännarna är landets största förening och mycket aktiva ( se aktiviteterna på de senaste utställningarn). Vad månde hända det kommande halvseklet?
    Claes Hederstierna , nr. 46

Drivs av Wordpress, av Cynatic