Bernhard Lürssen föreläser på världskongressen

Under världskongressen för cinderella – bältespännare – vid Stockholmia  2019 kommer den tyske filatelisten Bernhard Lürssen att berätta om ”frimärken” och julmärken från Elleore i Danmark.

Föredraget äger rum söndagen den 2 juni klockan 10.30 i rum 24–25.

Elleore är en liten ö i Roskildefjorden som köptes i början av 1940-talet av en grupp lärare i Köpenhamn för att användas för sommarläger för skolans elever. Ön omvandlades till ett kungarike med egen frimärksutgivning. Detta kommer Bernhard Lürssen att berätta om i sitt föredrag som ingår i söndagens brevmärkessession.

Bernhard Lürssen är född 1956 och liksom många andra barn började han tidigt samla frimärken men det blev amatörradio som senare tog över hans intresse. År 1982 tillbringade han en vecka i Furstendömet Sealand på ett fort i Nordsjön. Det fick honom att intressera sig för frimärken från olika mikronationer – Sealand, Seborga, Ile Barbe, Lundy och många andra.

Eftersom det oftast saknades kataloger har Bernhard under årens lopp ställt samman katalogiseringar över flera av dessa områden.

Hans intresse för Elleore ledde först till att han lärde sig danska och sedan till medlemskap i Elleoresamfundet.

Bernhard har skrivit ett stort antal artiklar om sina specialområden i The Cinderella Philatelist, Atalaya och nu senast i Bältespännaren.

Klicka på bilderna för större bilder!

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic