Bollnäs Filateli- och Vykortförening

Möten hösten 2022
 • möte andra torsdagen i varje månad kl. 18.30 (dock inte juni-aug.)
Ordinarie möten Lenninge Bystuga kl. 18:30

Styrelse

 • Ylva Holmgren, ordförande
 • Stefan Jonäng, sekreterare
 • Johnny Sundin, kassör
 • Åke Persson, ledamot
 • Stefan Persson, ledamot
 • Hugo Forsberg, suppleant
 • Marianne Alsing, suppleant
 • Värderare: Kjell Holmgren och Åke Persson

Kontaktperson Ylva Holmgren 070–215 11 88

———

———

———

———

———

———

———

———

———

———

———

Gammal information nedan

Möten hösten 2018

 • Torsdag 13 september kl.19.00 Upptaktsmöte Lenninge Bystuga
 • Torsdag 11 oktober  Månadsmöte
 • Söndag 13 oktoner 11.00 Frimärkets Dag Söräng Föreningen Dala – Hälsinglands Järnväg medverkar, särskilt inbjudna är de förenade Post och Järnvägs-orterna / stationer som fanns efter den nu nedlagda banan. Föredrag, utställning, auktion, fika med mera
  Försäljning o specialstämpling av nyutgivna frim. SVENSKA FLAGGAN o SKOGENS DJUR. Lotterier m.m. Välkomna!
 • Torsdag 8 november 19.00 Månadsmöte Lenninge Bystuga
 • Torsdag 13 december  19.00 Julmöte med gröt skinka glögg

bollnas-varavslutning-190512

Våravslutning söndag 22 maj

Bollnäs Filateli- och Vykortförening har sin våravslutning söndagen den 22 maj 2016 kl. 11.00.
Medlemmarna samlas i Lenninge Bystuga, 3 km söder om Bollnäs, väg mot Gävle. Skylt finns vid bron över Voxnan.

Kaffe, smörgås och korv med bröd. Närvarolotteri, tipsrunda och vanligt lotterier. Minst två handlare (vykort och frimärken) finns på plats.

Dagen avslutas med en auktion där alla får ta med sig up till 5 objekt för utrop. Välkomna till vår avslutning och ta gärna med nära och kära.

Bollnäs Filateli- och Vykortsförening har sin våravslutning lördagen den 9 maj 2015 kl. 11.00.
Medlemmarna samlas i Bystugan. Lättare förtäring och kaffe, lotterier och en auktion som avslutning på dagen. Max 5 objekt får tas med till försäljning på auktionen.

Lördagen den 23 maj 2015 kl. 11.00 – 15.00
Länets hembygdssamlare är inbjudna av PostNord till frimärksevent på gården Kristofers med anledning av frimärksutgivningen HÄLSINGEGÅRDAR som är världsarvslistad. Parkering vid Stenegård.

Bollnäs Filateli- och Vykortförening har sin våravslutning lördagen den 25 maj kl. 12.00.
Medlemmarna samlas i byn Acktjära, där det blir byvandring med överraskningar, lättare lunch och kaffe, underhållning, lotterier och en auktion som avslutning på dagen. De övriga klubbarna i länet är inbjudna och medlemmarnas nära och kära är välkomna den här dagen. Anmälan om deltagande till Ylva och Kjell Holmgren,
Tel. 0278–65 21 09,  070–215 11 88,  070–595 21 09.

Här finns text och bilder från avslutningen. (130531)

——-

Våravslutningen 2012
Bollnäs Filateli- och Vykortförening hade sin våravslutning lördagen den 12 maj. På säsongens sista träff brukar vi åka till olika ställen. I år åkte vi till Ljusdalsbygdens museum. Vi hade bjudit in medlemmarna från alla dom övriga klubbarna i länet. Ett drygt 30-tal filatelister från Sandviken, Gävle, Hudiksvall och Ljusdal, förutom Bollnäs med omnejd, fick först en visning av museet. Mycket intressant och tänkvärt.

Efter visningen, serverade damerna i Musei vänner, kaffe med smörgåsar och hembakat kaffebröd. Under fikat, såldes två lottringar med extra många och bra vinster. Dragning förrättades också i medlemslotteriet. Där vinner den som har deltagit i säsongens alla träffar och fått lägst poäng och den som fått högst poäng oavsett hur många gånger man deltagit. Säsongens vinnare blev Disa Norell och Ylva Holmgren.

Dagen avslutades med en auktion, där medlemmarna tagit med sig de objekt man ville sälja. Det blev en mycket uppskattad auktion med 72 objekt, varav dom allra flesta såldes.
Efter fyra timmar vände alla hemåt igen med löfte om att dom övriga klubbarna i länet även i fortsättningen skall få inbjudan till Bollnäsklubbens evenemang.

Ylva Holmgren, sekreterare