Boston 2026 – nytt namn och ny logotyp

I Boston i USA har man redan kommit långt i förberedelserna för den internationella utställningen 2026. I dag tillkännagavs att utställningen för nytt namn och ny logotyp.
– Boston 2026 World Stamp Show har nu blivit Boston 2026 World Expo. Det är kortare och öppnar dörren för att utforska mer än bara frimärken, eftersom vår hobby innehåller en mängd andra saker, noteras i ett pressmeddelande.

boston-2026-logo

För den nya logotypen har många faktorer beaktats. Dess symbolik måste vara igenkännlig för en bred världsomspännande publik. Färgerna som används måste också ha betydelse och vara ett varumärkesmärke som används i flera applikationer.
En liten show-underkommitté bildades för att komma med idéer. En viktig medlem i den gruppen var Richard Sheaff, ett av landets främsta och produktiva stämpeldesigners. Symboler i Boston övervägdes, inklusive den gamla nordkyrkan och den berömda Concord Minuteman-statyn, vilka båda har avbildats på amerikanska och utländska frimärken. Så var det också en mängd olika flaggor.

Så småningom var det flaggidén, omgiven av perforeringar, som alla var överens om. Men vilken flagga? Dicks konceptkoncept med ”Betsy Ross” 13-stjärniga design blev enhälligt val av underkommittén. ”Old Glory” har representerats på amerikanska frimärken oftare än någon annan symbol. Vad kan bli mer igenkännligt globalt än en amerikansk flagga, särskilt en med en extra speciell anslutning till 1776?

Hemsidan för utställningen: www.boston2026.org.

Vi på SFF har också en sida för utställningen: https://sff.nu/boston2026/

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic