Brev med adress England kom fram…

Paul Biggs i Longlevens i engelska Gloucestershire blev minst sagt förundrad när brevbäraren kom med brev där adressen endast var ”England”.
Han blev ännu mer förvånad när brevet innehöll ett julkort från vänner i tyska Bitburg.

– Brevbäraren frågade om jag väntade mig post från Tyskland och jag sa ”kanske det, vi har vänner där”, sat Paul Biggs till BBC och som senare refererats i svenska Aftonbladet.

Brevet skickades i måndags och nådde honom i onsdags den 23 december 2015.

– Jag kan inte fatta det – det är kusligt. Både jag och min fru är chockade. Det står bara England och det är skickat från ett sorteringskontor i Bitburg, säger Paul Biggs till BBC.

Att ett brev hittar fram till rätt engelsman på måfå är förstås helt osannolikt, närmare bestämt en chans på 52 234 000, enligt 2010 års folkräkning, noterar Aftonbladet.

Man förmodar att brevet en adresslapp som kan ha ramlat av när det väl nått rätt postområde.

En talesperson för den brittiska posten Royal Mail kommenterade händelsen med att deras adress-detektiver är berömda för sin förmåga att hitta rätt, men att bedriften var imponerande även för dem. Brevet hade ju inte öppnats men kom fram till rätt adressat ändå.

brev-england-151226

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. kjellarvidsson skriver:

    I fjol skickade jag ett brevkort till St. Petersbug med HELT RÄTT adress. Det tog 72 dar. Här tog det 2½ dag utan adress. Tillåt mig ifrågasätta detektivernas 6:e sinne

    /Kjell Arvidsson