Chris King tackar för stödet

Chris King från Storbritannien hade hoppats bli ny ordförande i FIP, det internationella förbundet. Han fick dock se sig besegrade av kandidaten från Australien. Sverige liksom många andra stödde Chris kandidatur men Bernie Beston vann omröstningen med klara 64–24,

Chris har tidigare presenterat många av sina tankar här och han har skrivit ett tackbrev som vi översatt till som vi hoppas en bra version.

Chris kampanjsida finns på denna länk (den kommer stängas kring nyåret 2018/2019)

Kära filatelivänner och kollegor

Först tack till de federationer som röstade för mig i Bangkok och tack också till dem som enades med mig men inte kunde finna det möjligt att rösta med sitt samvete.
 
Tack också till Prakob Chirakiti för hans hjälp och artighet på utställningen, till sina kollegor och arrangörerna av evenemanget och till de medlemmar i FIP-styrelsen som gjorde mig välkommen. Grattis till Bernie Beston på hans avgörande valresultat, och till Richard Tan, Singapore, om hans val till styrelsen, tillsammans med Prakob som vice president.

 
Jag är inte särskilt glad över rituell förnedring – även på TV-spelprogram – så eftersom jag förlorat valet till FIP-president med bara några andra vänners röster än Västeuropa och USA har jag försökt se på den ljusa sida … Federationer som representerar nästan 1100 av de 2400 utställarna i världen röstade för mig. Det är fortfarande en förlust, men ett mycket mer respektabelt resultat.
Många människor – och jag menar många – har berättat för mig att kampanjen under det senaste året har väckt många bra frågor och har också givit många bra och billiga svar.
 
Detta inkluderar ett flertal styrelseledamöter, inklusive vår nye president, som gick igenom Storbritanniens resolution som passerade vid den 74: e kongressen i Taipei, punkt för punkt, och accepterade mycket av det.
 
Som jag påpekade i min förlorares tal i Bangkok måste Bernie Beston göra allt för att återuppbygga förtroendet, att prioritera sanning och öppenhet i finansiella frågor och jurynärenden, stödja utställare och utställningar och hjälpa till att främja och bygga världsfilatelin. Som jag också sa, låter det som mycket tufft arbete.
 
Varför? Eftersom det kommer att ta stor beslutsamhet, och jag är inte säker på att FIP ​​är tillräckligt stark för att se jobbet igenom. Även om det finns många utmärkta människor som är inblandade i världsfilatelin, finns det också många som har mer att säga än de är villiga att göra, och ber om mer än de är villiga att ge.

Då finns det de som säger att de vill se förändring men sannolikt kommer att förlora inflytande om förändringen är riktig. Det är ledsen, men den grundläggande valutan i världsfilosofin är uppskjuten belöning, och en hel del människor har framtida förväntningar – åtminstone det är vad de har sagt till mig.
 
Flera personer sa till mig att jag hade lyckats med min valkampanj och att jag borde ha talat med fler människor ansikte mot ansikte. Om man lämnar utgifterna för att resa runt om i världen för att göra detta från utsidan av styrelsen, mötte jag mötet i Prag mestadels av supportrar och jag tvivlar inte på att detsamma skulle ha varit fallet om jag hade bjudits in till Brasilia, Santiago, Sofia och någon annanstans. Till sin skada uppmuntrar den tidigare administrationen inte debatt eller avvikelse. Inte heller gjorde det livet enkelt för utmanare.
 
Stå för val som FIP-outsider är mycket svårt, särskilt när det inte finns några valregler, men det är en annan historia. Under det gångna året valde jag att säga samma sak till varje utställare, varje delegat och varje federation, och att göra det skriftligt, så det kunde inte finnas något missförstånd om vad jag tänkte.

En del av Bernies framgång är också en utmaning. Han har förenat Östeuropa, Latinamerika och Centralamerika, alla FIAP-länderna, och de som inte är medlemmar i någon kontinental federation. 88 röster gjordes, och han har 64 av dem. Sådan enhet kan vara en kraft för förändring, men det kan också vara en kraft för status quo. Det kan vara ganska radikalt, eller det kan vara ganska konservativt.
 
Det finns många utställningar under de närmaste åren, vilket är en annan utmaning. Det kommer att vara fysiskt krävande och presidenten behöver mycket stöd för att göra detta till ett framgångsrikt program.
 
Bernies andra utmaningar är att hantera en regeländring som gjordes vid den senaste kongressen, som i praktiken belönar utställningar som inte förbättras med tiden men straffar stora guldmedaljutställare som förbättrar sina exponat under en livstid av forskning och utredning. Det kan inte ha varit meningen med dem som föreslog regeländringen år 2016, men många stora guldmedaljutställare påverkas potentiellt av de oavsiktliga konsekvenserna.

 
Det här är i GREX 8.4, som beskrivs helt enkelt som en “exakt definition” 2016, och den måste ses över. Det har redan lett till att Lars Engelbrecht avgått som ordförande för helsakskommissionen och lämnat juryakademin. Lars är en av de mest talangfulla kommunikatörerna och en som arbetar mest av den yngre generationen av filatelister, och hans förlust minskar internationell filateli.
 
Var lämnar det Västeuropa och USA? Vi kan antingen ”komma med programmet” som de säger, vi kan se andra sidan, eller vi kan välja att vänta och se.
 
Jag gynnar det första och det sista av dessa. Bernie har sagt till mig lite om vad han hoppas uppnå, och om han gör vad han säger han avser, tvekar jag inte att filatelin blir det bättre för det.
 
Företrädare för över 40 % av utställarna måste vara övertygade om att förändringen är riktig, och de behöver omedelbar uppmärksamhet. Om vi ​​vid kongressen 2020 kan se påtaglig förändring, kommer vi att veta vart vi är. Om vi ​​inte kan, måste folk dra sina egna slutsatser.
 
För min del har jag mer än nog att göra, och jag avser att fortsätta med mina många andra intressen. Om Bernie ber om hjälp, vill jag ge det, och jag ber andra att göra detsamma.

FIP kan vara ett seriöst internationellt organ, placerat i Schweiz, som regleras av schweizisk lag, med sin organisationsbas i Singapore, har den en solid grund. Den har stora reserver och stor potential. Den är skyldig dem som lagt grunden över mer än nittio år, tillräcklig insats för att se den utvecklas och att växa i respekt och förtroende.

 
Slutligen kommer webbplatsen att stängas den 31 december, och det kommer inte längre att bli e-post från den domänen i framtiden.
 
Med goda hälsningar
 
Chris King
 
Var vänlig och svara till Chris.King@postalhistory.net

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic