Claes startade Postiljonen som 20-åring

20 år gammal gav sig Claes Arnrup in i frimärksbranschen på allvar när han startade nu 50-årsjubilerande Postiljonen AB.

Claes berättar att han samtidigt som han pluggade ekonomi började få upp ögonen för att hobbyn frimärken skulle kunna bli en affärsrörelse. Han sålde sedan några år tidigare lite på postorder och upptäckte ganska snart att det i Sverige saknades något riktigt auktionshus inom frimärksbranschen.

– I Tyskland fanns det sådana med offentliga auktioner och jag tyckte att det borde finnas även i Sverige, säger Claes som 1970 gjorde verklighet av idén. Postiljonen kom att växa och är i dag Nordens största auktionshus.

– Det började med några anbudsauktioner i partnerskap men det blev snart offentliga auktioner i Postiljonens regi.

1970 hade han två offentliga auktioner och de första åren var det tre årliga auktioner som senare blev två.

Rörelsen växte snabbt och i dag har Postiljonen flera anställda:
– En mycket bra personal, inflikar Claes som faktiskt inte är vd. Det är i stället sedan flera år tillbaka Lars-Olow Carlsson.
Företaget har sex anställda plus lite konsulter.

Claes finns givetvis med i arbetet men inte i lika stor omfattning som förr. Han bor numera även i Madrid varifrån hans hustru kommer. Det blir lite långpendlande då och då, hemma i Malmö kanske en vecka i månaden, ibland två. Den här veckan är han givetvis i Malmö för helgens stora auktion och Postiljonens 50-årsjubileum.

Frimärkssamlandet är fortfarande levande och han ägnar sig mest åt tidigt frimärksperiod, de 20 första åren med frimärken, alltså 1840–1860.

Han medverkar nästan alltid på de mässor Postiljonen är med på och ser verkligen fram emot sommarens stora händelse, Malmex i Malmö.

Med dessa rader får vi säga ett stort grattis till de 50 åren.

Man kan läsa mer om Postiljonen här (länk till pdf)

Nedan ett urval av tidigare publicerade bilder med anknytning till Postiljonen. Som alltid är bilderna klickbara

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic