Det blir flera svenska utställningar de närmaste åren

När det gäller svenska utställningar de närmaste åren är det några på gång, men det blir nog tidigast om ett år.

Vi har fått ett flertal frågor från våra läsare om avsaknaden av planerade svenska regionala eller nationella utställningar. Därför försöker vi göra en liten sammanfattning av vad som är på gång.

2017
Uppsala funderar på en regional utställning tidigast hösten 2017:
– Vi är positiva till att arrangera en utställning hösten 2017 alternativt våren 2018. Det finns flera saker att ta reda på innan vi kan ta ett beslut om att arrangera en utställning, säger Bengt-Göran Österdahl i Uppsalaföreningen.

Det finns också tankar i Stockholm om en utställning 2018. Även från skånskt håll aviseras en utställning detta år. Det finns dock inga ansökningar ännu.

2019
Jönköping planerar med anledning av sin förenings 100 år en utställning 2019. Från Jönköping kommer en formell ansökan inom kort. Tanken är en regional utställning helgen efter påsk.

2020
2020 är det Sveriges tur att arrangera Nordia. De senaste svenska Nordia har varit 2000 Sollentuna, 2005 Göteborg, 2010 Borås och 2015 Upplands Väsby. Det förs diskussioner om att arrangera i Malmö men inget är klart ännu.

Helt säkert är det dock att det kommer att bli en eller annan utställning även de närmaste åren, förhoppningsvis minst en varje år.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic