Douglas och Åke fick Wallbergmedaljen vid Hallfrim

Vid Hallfrim 2016 i Halmstad hyllades två internationellt erkända svenska filatelister med Wallbergmedaljen. Det var Douglas Storckenfeldt och Åke Rietz som vid lördagens palmarés – prisutdelningen – blev nummer elva och tolv i denna skara.

Medaljen instiftades med syfte att uppmuntra framstående svenska utställare på internationell nivå att fortsätta utveckla och visa sina filatelistiska kunskaper. Den namngavs efter en av svensk filatelis flitigaste och mest framgångsrika utställare, Börje Wallberg.

För att få medaljen ska man erövra tio guld- eller stora guld-medaljer i tävlingsklass på internationella FIP- eller FEPA-utställningar.

Den första medaljen delades ut till Börje Wallberg själv, i samband med den nationella utställningen Bofilex 2007 i Borås. Sedan dess har ytterligare nio medaljer delats ut.

Under Hallfrim 2016 i Halmstad var det nu dags för ytterligare två framgångsrika utställare att få motta sina Wallberg-medaljer. Det var UK-ordförande Peter Nordin som delade ut medaljerna vid palmarén den 13 augusti.

Medalj nummer 11 tilldelades Douglas Storckenfeldt, för sin fantastiskt fina samling Island. 

Peter Nordin hyllade Douglas Storckenfeldt som fick Wallbergmedaljen

Peter Nordin hyllade Douglas Storckenfeldt som fick Wallbergmedaljen. Foto: Ulf Nilsson

Hemmasonen Åke Rietz tilldelades medalj nummer 12. Mest känd är Åkes fina samling klassiskt England, som till och med i London lyckats erövra internationellt guld, men Åke har även erhållit guld för sin samling Ringtyp tandning 14.

Peter Nordin delade ut Wallberg-medaljen till Åke Rietz. Foto: Ulf Nilsson

Peter Nordin delade ut Wallberg-medaljen till Åke Rietz. Foto: Ulf Nilsson

– Vi gratulerar medaljörerna och lyckönskar dem i sitt fortsatt framgångsrika utställande, hälsar kommittén för Wallberg-medaljen.

På denna länk finns alla tidigare medaljörer samt även alla andra priser inom SFF

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic