Dubbelseger för Katrineholm

Vi fick 19 rätta svar i vår senaste tävling.
Rätta svaret på var vykorten kom ifrån var Mölle, den klassiska badorten i nordvästra Skåne.

Tur i dragningen hade faktiskt två röstande från Katrineholm, som får lite priser från vårt förråd. Vi säger grattis till David Svensson och Arne Svensson.

Här finns de vykort vi frågade efter.

Vi kan som vanligt inte undanhålla våra läsare Arnes berättelse:

När jag som vanligt loggade in på den välkända SFF-sajten för ett par veckor sedan möttes jag av en trevlig sommartävling, som dock syntes alltför svår att knäcka på egen hand. Alltså slog jag numret till min gode vän, den skarpsynte privatdetektiven Ture Sventon för att om möjligt få några ledtrådar. Trots åtskilliga försök var det emellertid tyst i luren. Inget svar! Kunde han vara upptagen med att lösa något extra knivigt fall, eller hade han rent av kostat på sig en tripp till öknen för att hälsa på sin vän Omar?

Jag lade min panna i djupa veck för att om möjligt lista ut var det avfotograferade brevlådeklustret befann sig. Det var naturligtvis dömt att misslyckas. Några dagar efter att tävlingstiden gått ut damp det ner ett vykort i brevlådan. Det var från min vän Ture Sventon och visade ett motiv från den välkända badorten Mölle. Texten löd:

”Broder! Har dristat mig till att lämna kontoret för några dagar för en kombinerad nöjes- och arbetsresa. Nöjesdelen tillbringade jag på den lilla bilfria ön Hanö, och arbetsdelen har jag förlagt till den anrika sportiga badorten Mölle, där jag ska utföra ett synnerligen intressant uppdrag, nämligen ge ett slutgiltigt svar på frågan vad farfar egentligen gjorde i Mölle!
Vi ses snart över en semla eller två! Din tillgivne Ture”

Jag hade knapp hunnit läsa färdigt vykortet förrän ytterligare en tävling dök upp på den ypperliga SFF-sajten. Jag knackade tämligen omgående ner svaret: MÖLLE

Posta en kommentar