En dag i samlandets tecken

Trots att Frimärkets Dag i Stenungsund startade på eftermiddagen syntes ingen minskning i antalet besökare. Stenungsunds Frimärks- och Vykortsklubb valde att ha öppettiderna som man hade på ”Kulturnatta” som öppnade kl. 16.00 i Kulturhuset Fregatten. Föreningen hade dukat upp allt som man kan tänka sig behövs för att få en dag i samlandets tecken.

Traditionsenligt sålde man nya frimärken som stämplades med en för dagen speciell minnespoststämpel. Man kunde också köpa årets vykort från Stenungsund. Ett flygfoto över Mariagården och det hade nog tagits för drygt 60 år sedan.

En prisbelönt samling på drygt 150 vykort från Orust tilldrog sig många besökares blickar. Där fanns flera kort som kanske är de enda korten som finns kvar efter drygt 110 år. En stor kulturskatt som måste bevaras.

Skolorna inom Stenungsunds kommun får också chansen att visa upp sig när det gäller att teckna sitt favoritfrimärke. I år var det Ucklums Skola som fick visa sina kunskaper. Som tack kommer barnen att få ett vykort och en liten påse med frimärken.

Göthe Johansson

Diskussioner runt vykortsexponatet.

De yngsta fick hjälp vid klipplådan.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic