En guldgruva med posthistoria

En av de bästa och mest välkända samlingarna med svensk posthistoria skapad av Lennart Ivarsson går den 18 november 2017 under klubban hos Göta Frimärken i Göteborg.

Lennart som är uppvuxen i Anderstorp och som bodde länge i Östhammar har numera Falkenberg som adress. På grund av sjukdom avyttrar han nu sin förnämliga samling som är en av de främsta i landet. Lennart är också en av landets främsta posthistoriker. Han har vunnit mängder med utmärkelser för sina exponat och har även varit en aktad juryman. Lennart har skrivit flera böcker kring posthistoria och hans artiklar i Filatelisten har varit otaliga samtidigt som de varit efterlängtade.

Naturligtvis har Lennart fått landets främsta utmärkelser som Strandellmedaljen. Lennart har även i många år varit styrelsemedlem i SFF och SSPD.

Vi som känt Lennart sedan nästan 50 år tillbaka vet vilken kraft han varit för svensk filateli. Allt det han samlat på sig som samlare av posthistoriskt material går nu vidare. Förhoppningsvis hamnar merparten hos samlare som även de vill visa upp det i många fall närmast unika materialet.

Samtidigt får vi säga ett stort tack till allt som Lennart gjort för svensk filateli och så här några månader i efterskott rikta ett grattis på 70-årsdagen.

Posta en kommentar