En minnesspoststämpel för 50 år sedan

Den första helgen i september 1961 invigdes Jönköpings nya flygplats Axamo med pompa och ståt. Vi passar på att visa ett kort från invigningen.

När flygplatsen togs i bruk 1961 användes en minnespoststämpel som på detta specialtillverkade kort. I dag är intresset för minnespoststämplar ganska ringa men det finns faktiskt flera under helgen få filatelistförbundet firar 125 år i Göteborg.

Det finns många anledningar att fira och det gör Jönköping på söndag den 4 september då man arrangerar Flygkalaset och vi minner om

Det blir den största flyguppvisningen i södra Sverige under 2011med 33 inblandade flygplan och massor av andra aktiviteter för alla åldrar.

Samma helg 30 år senare invigdes den nya passagerarterminalen, en nittiomiljoners-investering som gjordes av dåvarande ägaren, statliga Luftfartsverket.

Den 1 januari 2010 tog Jönköpings kommun över ägnande och drift av flygplatsen. Med en ny lokalt engagerad ägare har nu utvecklingen vänt uppåt.

– Passagerarantalet har hittills i år ökat med 25 % och frakten med 11 %. Framtiden ser ljus ut, säger Sten Norinder som är vd vid Jönköping Airport.

Posta en kommentar