Estex 2018 har inletts

Estex 2018 invigdes i dag klockan 11.00 i närvaro av ett stort antal besökare. Utställningen genomförs i Tallinns mässhall och omfattar 560 ramsidor samt 19 litteraturexponat med utställare från tolv länder.

Inte mindre än 32 av exponaten avhandlar estländsk filateli ur olika aspekter – ett imponerande antal särskilt som många av exponaten är av hög klass. Det här är den största utställningen någonsin i Estland. Arrangörerna har varit väldigt modiga som vågat göra det här med de små resurser man har.

Från Sverige deltar sju utställare med sammanlagt åtta exponat. De är Staffan Ferdén, Richard Bodin, Bengt-Göran Österdahl, Margareta von Bahr, Mats Söderberg samt ungdomarna Tobias Staf och Kristoffer Barkenfeldt. Jonas Hällström är juryordförande med en jury från totalt åtta länder.

Under fredagkvällen arrangeras en mottagning för alla RPSL-medlemmar, jury och kommissionärer. I morgon, lördag, är det sedvanlig bankett.

Ett större antal svenska besökare har dykt upp, särskilt genom föreningsresorna som arrangerats av Norrort (Täby med flera) samt Jönköpingsföreningen. Kul

Mats Söderberg
Kommissarie för Sverige

 

Bilderna är som alltid klickbara för större bilder

Posta en kommentar