Fann en raritet…

Ett mycket speciellt skillingbrev har återfunnits i en bortglömd frimärkssamling.

Brevet är skickat från Stockholm till Hamburg 1857 och är frankerat med ett par av 6 skilling banco och en 3 skilling banco.
Det finns 14 kända brev korrekt frankerade med 15 skilling banco och samtliga dessa är väl dokumenterade med ägare och historia i Thomas Bjäringer och Gustaf Douglas bok om 3 skilling banco.

Ett av breven i denna bok står det dock mycket knapphändig information om. Vad som finns är en bild från 1922 ur en auktionskatalog från ”Meyers” auktionshus i Berlin. Men vet dock inte vem som köpte brevet då, eller var det hade funnits tidigare. I boken står det även att brevet förmodligen inte existerar längre.

Brevet har nu återfunnits i en frimärkssamling inlämnad till Postiljonen i Malmö av en emigrerad svensk affärsman. Samlingen som innehåller flera rariteter köptes av en släkting till honom i Schweiz för mer än 30 år sedan och har sedan dess legat helt orörd.

”The Forgotten Collection” kommer att säljas uppdelad på Postiljonens internationella höstauktion den 28–29 september 2012.

Det återfunna brevet som ännu inte fått något utropspris men det blir nog sexsiffrigt belopp.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic