FD firades i Huddinge

I härligt höstväder var det dags för FD. Huddinge huvudbibliotek kontaktade oss i Huddinge Frimärks och Vykortsklubbklubb tidigt på året om vi skulle arrangera FD – och om vi hade lust att vara hos dem.

Det fiffiga att i god tid anmäla oss hos biblioteket var att vi fick hjälp med all marknadsföring om arrangemanget i kommunen; vi kom in på kommunens hemsida, informationen fanns på kommunens.

I vår hörna i biblioteket visade vi gamla vykort från Huddinge ur Ingvar Larssons donation till klubben. Det var många som stannade upp och betraktade de gamla bilderna. Carina hade arrangerat en liten tävling där de ungdomar som ville skulle rita ett frimärke. ”Frimärkskonstnärerna” jobbade snabbt och kreativt. Föräldrarna stod och trampade och ville vidare. Alla konstverken hängde vi upp, priser delades ut. Sedan var ungdomarna väldigt intresserade av att gå med i vår klubbs juniorsektion. Mycket tid gick åt till att ge råd till närmare 30 besökare som ville få hjälp med värdering samt tips hur de skulle kunna avyttra samlingar som de i sin tur fått från vänner och släktingar. En lite känslig arbetsuppgift. Normalt brukar det vara lugnt och tyst på bibliotek. Men inte idag. Några medlemmar kom också på besök och då går det inte att viska. Det blev mycket skratt och prat.

Efter fyra timmar kände vi oss verkligen nöjda med vårt dagsverk.

Carina Löfström och Peter Lidbeck

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic