Filatelistisk litteratur blir tillgänglig

Royal Philatelic Society London tillkännager bildandet av ett partnerskap med framstående filatelistiska bibliotek runt om i världen för att ge en centraliserad inkörsport till den största filatelistiska forskningen.

Grundare i initiativet inkluderar Smithsonian National Postal Museum och Smithsonian bibliotek, Washington, USA och den amerikanska American Philatelic Research Library, Bellefonte, USA, med Royal Philatelic Society London.

Målet med projektet är att upprätta en gemensam plattform där filatelister runt om i världen kan söka, hitta och komma åt filatelistisk forskning från bibliotek i valfri dator. Sökbara listor över böcker och publikationer, liksom platser resurs och tillgång, kommer snart bara ett klick bort, ger en ovärderlig resurs för dem som forskar inom filatelin.

Stora publikationer före 1923, inklusive The Stamp-Collector tidskrift, Illustrerad, London, 1865 till 1874, har digitaliserats och kommer att finnas tillgänglig utan kostnad. Andra resurser som anses konfidentiella av bibliotek kan också nås genom medlemsavgifter och andra vägar via den centraliserade porten, som planeras att starta i juni.

– Detta är ett fantastiskt program som kommer att gynna filatelister världen, säger Allen Kane, chef för Smithsonian Museum.

Brian Trotter, ordförande för Kungliga Philatelic Society London, kommenterar:
– Vi är glada att vara en av grundarna i detta spännande initiativ att skapa ett centraliserat informationssystem som kommer att visa sig ett ovärderligt verktyg för alla filatelister runt om i världen. Detta ambitiösa projekt har bara blivit verklighet tack vare inspiration och engagemang av dem som har vänt konceptet till verklighet.

Royal Philatelic Society London är världens äldsta filatelistiska organisation, efter att ha grundades 1869 som The Philatelic Society, London. Dess bibliotek tillhandahåller en enastående samling av filatelistisk litteratur som finns överallt i världen. Det kompletta utbud av tjänster som är tillgängliga kan ses genom att besöka www.rpsl.org.uk.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic