Finns det frimärksbutiker?

I Sverige finns idag inte så många fysiska frimärksaffärer kvar. Vi passade på att besöka Frimärkstjänst i Örebro!

Foto: Hans-Ove Aldenbrink

Om du passerar med bil Örebro via E20, så är det bara 5 minuters väg till Örebros enda frimärksaffär som ligger mitt i centrum på Rudbecksgatan 16. Goda P-platser i närheten.

Staffan Andersson har drivit affären närmare 50 år. I dag på ”övertid” som 70-årig. Jag besökte Staffan i mitten av mars och gjorde en del fynd, bland andra lokalpostmärken från Jönköping.

Butiken är en traditionell butik i 1970-tals stil med allt som ska finnas i en välsorterad frimärksbutik. Här finns försändelser från hela världen, frimärken med bland andra ortstämplar, vykort och tillbehör.

Ett besök rekommenderas!
Hans-Ove Aldenbrink
Jönköping

Redaktörens notering: Vi välkomnar fler artiklar från andra frimärksbutiker, auktionsfirmor och föreningar.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. bertil malm eva blomster skriver:

    Hej, det var en trevlig ide. vi har inte varit i just denna affär men minns ju att ägaren ofta kom på besök då det var Frimärkets Dag och då det var en frimärksmässa. Han kom både till Skövde och Skara.
    På den gamla goda tiden då det gick att resa så hamnade vi i Kihlströms affär, tror att den låg nära Centralen. Ett album med tjeckiska frimärken blev resultatet, inte så värst mycket märken men kostade ändå ett par hundra kronor.
    E.W. Larsson var nog en frimärksaffär i ropet på 70-talet. De annonserade mycket mycket iallafall. Jag handlade en hel del där på postorder då man skulle bygga upp en samling, men ofta var det väldigt blandad kvalitet i påsarna, många fula stämplar och trasigt.
    Minns ett besök i deras affär. Två män ansvarade för lagret. Det blev en del köp där också. Den ene mannen klagade över att det var jobbigt då det kom en gammal samlare ibland. Han kunde sitta i flera timmar och kolla och bläddra i albumen bara för några enstaka märken. Ja, noga ska man väl vara även då man är frimärkssamlare.