Första mässan på länge…

Det har varit minst sagt tunt med frimärksmässor det senaste dryga halvåret på grund av coronapandemin. En av de först återupptagna mässorna hölls under lördagen den 10 oktober 2020 i Klippan i nordvästra Skåne.

Det var coronaavstånd som gällde och högst 50 besökare samtidigt. Tyvärr var det inte så många som vågade sig ut och det blev därför ingen köbildning. Här fanns annars en perfekt lokal där det var lätt att hålla avstånd. Samtidigt kan man ju förstå att många är väldigt försiktiga för har man någon så kallad bakomliggande sjukdom är det inte bra att bli smittad av coronaviruset.

• Renoverat för 30 miljoner
Klippans Filatelistklubb – bildad 1938 – arrangerade sin mässa Sågtandat i Sågen, som är en helt nyrenoverad industrifastighet som invigdes den 17 maj 2019. Här har kommunen satsat 30 miljoner kronor på en lokal för inte minst föreningslivet. Klippans Filatelistförening har exempelvis sina föreningsmöten här.

Till mässan Sågtandat kom 6–7 säljare, de flesta från Skåne men en från Markaryd i södra delen av Småland och en från Göteborg 20 mil bort. Dessutom hade SFF Ulf Nilsson på plats för att bland annat svara på frågor från besökare.

• Även utsocknes…
De flesta uppskattningsvis 50-talet köpare kom i huvudsak från Skåne men en och annan ”utsocknes” hade också hittat hit.

Ett och annat fynd gjorde i säljarnas lådor och pärmar och framför allt fick ma möjlighet att träffa andra med likartat intresse inom filateli och vykort.

På papperet arrangeras fler mässor framöver men om de verkligen kommer att genomföras känns inte så där väldigt säkert.

PS
Efter mässan blev det även ett besök på yllefabrikens utställning och försäljning. Klippan har anor att vila på från finpappersbruket men även från yllefabriken som startade redan 1879.

Posta en kommentar