Frimärkets Dag intog Uddevalla Museum

Alla frimärksintresserade i Uddevalla med omnejd fick även i år två dagar, 1–2 oktober, på sig att stämpla, köpa och titta på nya frimärken. Den första dagen på Frimärkets Dag, lördag, var det just stämpla och köpa som stod på agendan.

Uddevalla Filatelist- och Vykortsförening hade dukat upp allt som behövs för en trivsam helg. Stora plocklådan fanns på plats och där trivs både ung och gammal. De unga letade motiv medan de äldre letade efter stämplar. Åtgången på de nya frimärkena var god. Då speciellt de med hästar. Flera stämplade upp Förstadagskortet med speciella märken. Sedan skulle man besöka arenorna där till exempel Stig H Johansson fanns på plats för att även få en autograf.

På söndagen fortsatte Frimärkets Dag och då var det i första hand auktionen som stod på programmet. Närmare 150 objekt dukades upp och de allra flesta fann en köpare. Som vanligt var det vykorten som fann sina köpare. Men även bra ortsstämplar auktionerades bort till bra priser: Norrkila 20.7.1876 på ett dokument att driva handel fann sin köpare för 325 kronor Även en påse med modernare svenskt frimärksklipp fann en köpare för 290 kronor som måste haft örnögon när han tittade igenom objektet före auktionen.

Göthe Johansson

Stig Hansson assisterade medan Urban Sommar svingade klubban och såg till att priserna blev bra.

En noggrann genomgång är alltid A o O före auktionen.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic