Frimärksåret 2016 i fokus

15 frimärksserier och 64 frimärken. Även 2016 var ett rikhaltigt frimärksår i Sverige. Det kan vi studera i den utomordentligt vackra årsboken som Postnord presenterat eller i årssatsen för 2016. Det finns även en häftesårssats  med de elva olika häftena/miniarken som gavs ut detta år.

När jag kikar på de 64 frimärkena så tänker jag: Vilka kommer jag att minnas om tio år? Svår fråga och jag är väldigt osäker om jag kommer att minnas något av frimärkena så där med stor glädje. Kanske märkena med kungafamiljen och kanske julfrimärkena. Det är väl kanske lite skillnad om man är landssamlare, vilket jag dock slutat vara. Frimärksintresset har förändrats under årens lopp. Så är det nog för många av oss samlare.

Tyvärr är det ju så numera att de flesta av oss skickar färre frimärkta försändelser och får färre sådana än förr i tiden. Trots att detta gäller att för de flesta länder är frimärksutgivningen ganska konstant och det gör att frimärkena bara far förbi utan att man hinner bli särskilt bekant med dem.

Vackrast? Lika svårt här. Ingen fempoängare men en del som man kikar lite extra på. Julfrimärkena är tjusiga. Även serien Höstlöv får lite extra plus. Gamla Stan väcker minnen.
Underkänt? Inget direkt men vissa faller inte direkt mig i smaken.

Vad ska man då betygsätta 2016 års frimärken? Låt oss säga en svag trea på den femgradiga skalan.

Låt oss hoppas att 2017 blir strået vassare.

Gott Nytt Frimärksår 2017!

I mappen: Alla svenska frimärken 2016.

I mappen: Alla svenska frimärken 2016.

Årsboken med svenska frimärken 2016

Årsboken med svenska frimärken 2016

Posta en kommentar