Frimärkstävling med över 12 000 bidrag på en vecka

En vecka efter lanseringen där man kan få sn hund på frimärke har Postnord fått in 12 163 bilder på hundar över hela Sverige.

Det finns ännu tid för Sveriges hundar att sälla sig till Astrid Lindgren, Zlatan och Avicii som alla har fått pryda frimärken. Tävlingen arrangeras i samarbete med Svenska Kennelklubben och det går att skicka in sitt tävlingsbidrag till och med den 9 februari. Fem hundar kommer att dela på vinsten och bli motiv på frimärke.

Frimärken visar en bred bild av Sverige, till exempel djur, natur, kultur, aktuella och historiska händelser. Ett av de mest återkommande förslagen till frimärksmotiv är sällskapsdjur och just hundar ligger i topp. Postnord uppmärksammar nu människans bästa vän med att ha hundar som tema på frimärken. Det är ett tema som redan mött stort engagemang.

– Att vi skulle få in så många som över 12 000 bidrag på så kort tid är överväldigande! Vi har fått in motiv på alla möjliga typer av hundar, stora som små. Vi ser att många hundägare tävlar med en kär familjemedlem som betyder mycket för dem och det kommer såklart bli svårt att välja ut fem vinnare bland alla dessa fina djur. Vi söker alltså efter fem hundar som av någon anledning borde bli frimärksmotiv, alltså lite som hundarnas svar på Astrid Lindgren, Zlatan och Avicii, säger Kristina Olofsdotter, chef för Postnord Frimärken och medlem i Frimärksrådet.

För att frimärksmotiven ska spegla hundar i Sverige idag samarbetar Postnord med Svenska Kennelklubben som är hundägarnas riksorganisation.

– Svenska hundägare är väldigt engagerade i sina djur, hundägare kan man lita på. Nu kommer det bli riktigt svårt men också roligt att välja bland dessa fina bidrag och hitta fem vinnare, säger Hans Rosenberg, presstalesman på Svenska Kennelklubben.

Tävlingssugna hundägare från norr till söder kan skicka in sina bidrag till och med 9 februari 2020 via Postnord.se/minhund. De vinnande bidragen väljs ut av juryn, bestående av representanter från Postnords Frimärksråd och Svenska Kennelklubben. När juryn har valt ut de bästa bidragen kommer en hundfotograf att ta de bilder av hundarna som sedan blir frimärken. Frimärkena lanseras i handeln den 27 augusti 2020.

 

Posta en kommentar