Frivy – en försmak av Ienecopia

Jönköpings Posthistoriska Förening arrangerade sin traditionella Frimärks- och vykortsmässan Frivy 2018 den 30 september.
– Det var tillika mässans 30-årsjubileum och förmodligen Sveriges största renodlade mässa för frimärken och vykort, berättar mässgeneralen Hans-Ove Aldenbrink.

Det var omkring 400 personer som besökte Folkets Park i Huskvarna där mässan var förlagd. Alla besökarna fick en present bestående av 30 gamla tändsticksetiketter och 15 vykort med Jönköpingsmotiv.

Närmare 40 säljare, SFF, SFU och olika föreningar hade bokat bord.

– Det var förstås som vanligt mycket vykort som bytte ägare, fast en ökning har faktiskt skett av samlandet av frimärken. Snyggt stämplade frimärken är i ropet just nu, noterar Hans-Ove Aldenbrink.

Kommersen var god och säljarna verkade nöjda. Säkert även köparna som i många fall kom hem med minnesvärda brev, vykort och frimärken.

Om ett drygt halvår – slutet av april 2019 – är Folkets Park i Huskvarna åter i fokus. Då är det Jönköpings Filatelistförening som arrangerar den regionala utställningen Ienecopia 2019 för att uppmärksamma föreningens 100 år. Det därför övrigt den hittills enda officiella svenska frimärksutställningen nästa år.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic