Glädje vid Drafnia i Drammen

Den regionala utställningen i norska Drammen avslutades i går och det blev faktiskt ett litteraturexponat som fick högsta poängen, 87. Vår svenske medverkande fick 83 poäng.

Audun Hanstveit som stäldle ut på Hallfrim i Halmstad gästade utställningen och presenterade sin nya bok

Audun Hanstveit som ställde ut på Hallfrim i Halmstad gästade utställningen och presenterade sin nya bok

Det är väldigt sällan som ett litteraturexponat får högsta poängen på en utställning men det var precis vad som hände. Boken behandlar posthistoria i en del av Norge och det var många som var glada över att ett litteraturexponat fick en så fin belöning.

Andraplatsen gick till ett posthistoriskt exponat. Just posthistoria höll mycket hög klass på utställningen. 16 av 32 bedömda exponat var just i posthistoria.

Open-klassen hade fem exponat och flest poäng fick Per Bunnstad med sitt exponat om Ryttarolympiaden 1956. Det blev 83 poäng och trea totalt.

– ”Skrämmande” bedömning av juryn, säger Per.
Han syftar på att han själv hade trott på 82 poäng fördelat på 23+32+22+5.  Juryn hade 25+30+23+5.
– Så nära juryn har jag aldrig varit i min egen bedömning och det är ju roligt att det blir så någon gång, säger Per

Vykort – postkort på norska – samlade överraskande nog endast tre exponat varav två höll mycket klass: 80 respektive 78 poäng. Intresset för vykort är nog minst lika stort i Norge som i Sverige men än har det inte slagit igenom fullt ut på utställningssidan.

Banketten blev en trevlig tillställning. Den var ganska lik motsvarande svensk men lite mer skojfrisk. En annan skillnad var priset. ”Lite” dyrare i Norge…

Utställningen som sådan blev välbesökt trots att den var av det lilla format. Allt var dock välarrangerat men så är man mycket van att arrangera i denna stad. Man har en utställning vart femte år och i år hade man dessutom tagit över vykortsmässan från Örje. Ett par i utställningskommittén är också i högsta grad med i organisationskommittén för världscupen i skidor som varje år i mars går mitt inne i Drammen, alldeles utanför utställningslokalen för övrigt.

Ivar Sundsbö höll också en utställarkurs under lördagen.

På plats fanns givetvis det norska förbundets president (ordförande) Tore Berg som gratulerade föreningen till det fina arrangemanget.

Drafnia-palmares – resultatlista-161113 (pdf)

Juryn bestod av:
Arne Thune-Larsen (juryformann)
Frank Gilberg
Line Hellum Fomenko
Per-Christian Wallén (juryelev)
 
Utställningskommittén bestod av:
Henning Jarle Mathiassen
Bjørn Bendiktsen
Ivar Håkonsen
Arnt Lars Hole
Thorbjørn Næss
Oddvar Mørkassel
Øivind Rojahn Karlsen

Per berättar på sin egen sida om Drafnia och visar mängder med bilder (länk)

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. […] Reportasje på de svenske forbundssidene […]