Godbitar på Phileas auktion

Phileas auktion om drygt en vecka finns det en hel del så kallade godbitar.
Det är Stockholmsföretagets auktion nummer 336 som hålls den 15 juni.

– Auktionen är säsongens sista internationella auktion för oss och består av över 2 600 objekt, Naturligtvis finns det mest frimärken, men även 255 objekt med mynt och 49 övriga objekt: Autografer, litteratur, mindre antikviteter och diverse föremål, berättar Christer Svensson vid Philea.

De svenska objekten är naturligtvis i majoritet – och det finns en hel del godbitar som stämplade 55/80 öre – alltså de så kallade Värnamofrimärkena som snart har 100 år på nacken. Här finns även många prakt- och lyxstämplar och mycket annat.

Philea lyckas bra med att sälja även utländskt material – av tio nya kunder finns cirka 8,5 utomlands. Denna gång finns i likhet med tidigare auktioner en del bättre Hong Kong, nordiska länder, Frankrike, Tyskland, Kina och mycket annat.

– Objekt 1401–1501 består av osorterade fyndlådor med utrop 2000 och nedåt, numrerade i den ordning de hamnat på hyllan, berättar Christer.

Fyndens tid är nog inte förbi och det händer då och då att en kunnig filatelist nosar rätt på sådant som man på auktionsfirman inte känner till eller hunnit kika på.

Som vanligt ligger hela auktionen på www.philea.se med massor av bilder.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic