GOTHEX-katalogen – en skatt av posthistoria

I dag anlände katalogen för GOTHEX till vår redaktion och vi kan helt enkelt konstatera: en guldgruva för den som är intresserad av posthistoria.

I stället för närmast traditionella stående A5 har det blivit liggande A5 och bara det gör katalogen speciell och ”ny”.

Jonas Hällström är katalogredaktör och han har lagt ned ett fint arbete på den 96-sidiga publikationen. Det som man framför allt slås av är de artiklar som finns med i katalogen, totalt ett tiotal. Nästan halva dagen har gått åt att studera innehållet och det var inte en tråkig sekund.

Vilken artikel som är mest spännande beror ju på läsarens intresse. Själv har jag helt klart fastnat för Bengt Bengtssons fantastiska statistik över utställningar genom tiderna i Sverige.

Något saknas: utställarna i namnordning. Det är lite synd för ofta vill man välja vissa utställare och kika på deras exponat. Nu tar det lite längre tid att söka just dessa. En liten hänvisning till var utställningslokalen ligger i Göteborg hade också varit på sin plats. Att man tagit ut svängarna till hela Västra Götaland i vissa artiklar kanske får någon att höja på ögonbrynen men då dessa artiklar är bra finns det inget att erinra. Fast smaken är ju som bekant olika. Som tur är.

Bland artiklar i katalogen märks en om förbundets 125 år, Harry Potter, kronostämplar vid Skaraborgs regemente och posthistoria under fem dagar 1951.

Sammantaget: vi kan nog gissa på att det kan bli 80 poäng från juryn…

Beställ katalogen! Skicka ett brev till Gunnar Dahlstrand, Stora Björn 25, 415 16 Göteborg med en Selma (20:-) så kommer den per omgående med Posten. Glöm inte mottagaradress.

Per Bunnstad

Posta en kommentar