Gunnar Dahlvig till minne

Vi har berättat om att vår hedersordförande Gunnar Dahlvig lämnat oss i en ålder av nära 91 år och ger lite minnen från hans frimärksliv här.

Gunnar var ordförande i förbundet 1989–1996 och hade både före och efter dess en mängd uppdrag. Han var bland annat juryman under många år. Han avled den 1 juni 2020 i en ålder av drygt 90 år – som framgår av annan artikel. Begravningen äger rum den 18 juni i kretsen av de närmaste.

I september 2019 skrev vi så här inför hans stundande 90-årsdag:
”Förutom sin 90-årsdag är Gunnar närmast aktuell som en av de svenska utställarna i Copenhagen 2019 i Köpenhamn 18–20 oktober.
Han är alltså utställare vid 90 års ålder, vilket visar att vår hobby gäller alla åldrar. Det finns för övrigt svenska ungdomsutställare med på utställningen. ”

Gunnar var en rättfram person som inte stack under stol med sina åsikter. Han tyckte och tänkte och hade en modern framtoning. Han fann det helt naturligt med internet och med nya utställningsklasser som vykort och open. Gunnar var annars i grunden motivsamlare, men det var i open som han blev mest uppmärksammad och då för sitt roliga och fina exponat om vikingar. Han tyckte även om social filateli och hans tennisintresse fann utlopp i vykortsexponatet Tennismodet genom tiderna.

Gunnar kämpade hårt för den svenska linjen för regler kring open. Han såg open som viktig för att få fler nya samlare och fler nya utställare.

Gunnar berättade gärna om sina exponat och var en av förbundets mest anlitade föreläsare. Han var duktig på att berätta och verkligen kunnig.

Jag minns inte när jag träffade Gunnar första gången men det bör ha varit på tidigt 80-tal och han blev en god vän för ett oändligt antal av oss frimärkssamlare.

Tankarna går ändå en dag som denna närmast till hans familj.

Gunnars exponat om vikingar finns på denna länk

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Gunnar G skriver:

    Här ser man hur aktiv Gunnar var. Vill instämma i det som skrivs här