Hemleverans från postombud med Urb-it

Postnord genomför nu en ”Pilot” som är ett försök med en ny leveransform – hemleverans från postombud – på fem ombud i Stockholms innerstad. Piloten är ett samarbete med Urb-it, som levererar paket hela vägen hem till mottagare antingen så snabbt som möjligt (max en timme) eller på en specifik tid.

Enligt senaste E-barometern från Postnord anser tre av fyra konsumenter att det är viktigt att få välja hur en e-handlad vara ska levereras.

Piloten innebär att samtidigt som konsumenten aviseras om att varan finns att hämta hos ett postombud erbjuds han eller hon att i stället få paketet levererat hem på det klockslag som passar bäst. I aviserings-sms:et finns en länk till en webbplats där konsumenten kan beställa hämtning och ange adress och önskad leveranstid.

Urb-it skickar då ett meddelande till sina bud. Den som först svarar ”jag tar uppdraget”, hämtar paketet hos ombudet och levererar det till mottagaren. Budet identifierar sig med en kod som ombuden får på en ipad som urb-it har placerat hos ombuden. Buden har inga bilar utan går, cyklar och åker t-bana till kunderna.

– Samarbetet med Urb-it är ännu en av de piloter vi genomför för att se vilka former av bekväma, snabba och precisa leveranser som konsumenterna efterfrågar. Det här handlar om att ge e-handelskonsumenterna en ännu större valfrihet, säger Staffan Persson, affärsutvecklare inom Postnord

– Urb-it är banbrytande bekvämt och helt på kundens villkor. Överlämningen kan antingen ske en förbestämd tid som passar dig, eller så snabbt som möjligt. Vi är mycket glada över denna pilot där vi integrerat oss med Postnords logistiknätverk i syfte att underlätta vardagen för den stressade urbane konsumenten, säger Mats Forsberg, vd på Urb-it.

Piloten gäller enbart Postnords tjänst Mypack och beräknas pågå hela sommaren.

Följande postombud ingår i piloten
• Hållplatsen Tidn. Tobak, Folkungagatan 112, Stockholm
• Birger Spel & Tobak, Birger Jarlsgatan 82, Stockholm
• Mailbox etc. , Östermalmstorg 2, Stockholm
• Coop Daglivs, S:t Eriksgatan 34–38, Stockholm
• Vi Vinnare, Rålambsvägen 14, Stockholm

Posta en kommentar