I dag kommer nya svenska frimärken

I dag den 7 november släpper Postnord årets julfrimärken som i år har tema julpynt. Samtidigt släpps också frimärken med stationshus från fem orter runt om i Sverige. På lördag är de för övrigt Frimärkets Dag runt om i landet.

Årets julfrimärken är framtagna för att inspirera till att skicka julkort och hälsningar.

– Att skicka julkort är en fin svensk tradition, vi gillar både att skicka och att få hem julhälsningar. Årets julfrimärken pryds därför av illustrativa julpynt som bidrar till julstämning och gör mottagaren glad, säger Kristina Olofsdotter, chef Postnord Frimärken.

I år finns också gratis julkort hos Postnords ombud som kunderna kan hämta när man gör sina postärenden. Även dessa har tema julpynt och går att vika till olika julgranspynt när de kommit fram till mottagaren.

Julfrimärkena finns i häften med tio frimärken. Det finns också ett frimärke med vintermotiv på rulle för inrikes brev som går utmärkt att använda till hälsningar under hela vintern. Med julfrimärken är sista dagen att posta sina julhälsningar den 16 december, tänk på att posta dem i tid.

Samtidigt som julfrimärkena lanseras hos ombuden släpper Postnord även vinterfrimärken med motiv på stationshusen i Haparanda, Järle, Alvesta, Jörn och Åsarna.

… Många av stationshusen, som byggdes när järnvägen byggdes ut, har idag mist sin ursprungliga funktion. Men tack vare lokalt engagemang och att många av järnvägens byggnader utsetts till byggnadsminnen, vårdas de och vi kan fortsätta att glädjas åt dem som kulturhus, caféer, bibliotek och mycket annat, säger Kristina Olofsdotter.

På denna länk finns Postnords senaste nyhetsbrev (pdf)

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Anne Dahlberg skriver:

    Varför står inte valören på frimärkerna?
    Jag som bott utomlands o haft olika frimärken gm åren måste alltid leta på nät om valören för att veta hur mycket tilläggsporto som ska sättas på breven
    Mvh Anne