Inga nya statuter inom FEPA

I går, söndagen den 10 juni, genomförde det europeiska förbundet FEPA sin kongress i Paris. Kongressen var förlagd i anslutning till utställningen Salon Planète du Timbre där Bengt Bengtsson för övrigt är svensk kommissarie och den utställningen pågår fram till söndag den här veckan.

I Paris fanns en mycket bred uppslutning, 34 av 42 medlemsländer fanns på plats, därmed sagt att förutsättningarna var mycket bra. Jonas Hällström representerade Sverige.

Beslutet som skulle tas med nya statuter och FREGREX (FEPA:s motsvarighet till GREX) vann inte tillräcklig majoritet på kongressen. 18 ja och 17 nej var inte tillräckligt för en ändring, som krävde 2/3 majoritet.

– De viktiga valen som genomförs inom FIP vid kongressen i Jakarta senare i juni, involverar flera européer och några av oss svenskar. Vi fick nu chansen i Paris att ”connecta” med de som senare åker till Jakarta för att ”rösta”, säger Jonas Hällström som är svensk delegat i FIP och FEPA.

Efter FIP-kongressen – internationella förbundets kongress – kommer Jonas med en rapport som omfattar helhetsläget inom den internationella filatelin.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic