Julen varar än till påska… Glad Påsk!

Påsken – stor religiös helg för många. För andra är det nog mer mat och påskdekorationer. Eller kanske slutet på julen. Eller vårens ankomst även om vintern stretar emot. Det är ju tidig påsk i år. Vi säger Glad Påsk till alla med detta drygt 100-åriga påskkort.

Kortet är skickat till Hildur Norström som bodde tillsammans med sina fem syskon och föräldrar i Skälletorp i Drev utanför Rottnei Kronobergs län – inte så långt från Växjö. Brodern Mauritz (1892–04–10 i Drev – död 1966–06–03 i Horda) blev närmast som min far då jag växte upp utan far och då Mauritz (Monne) och hans fru Mathilda (Mattis) saknade egna barn.

Jag hittade Monne när han låg på golvet i hemmet i Horda efter att ha fått en hjärnblödning och dödsbudet några år senare blev en tung upplevelse. Det var Monne som lärde mig samla på både frimärken och mynt. Han lärde mig också läsa och räkna när jag bara var kring fem år.

Tyvärr vet jag inget direkt om systern Hildur som fick det är påskkortet av kanske en beundrare.

Kortet har en numrering 400 men det framgår inte vem som har tecknat det. 

Kortet är lite speciellt då det gått i arv och att påskkycklingen jagar iväg tomten…

Posta en kommentar