Julfrimärkena är här

Julen är den högtid då svenskarna skickar flest hälsningar via post och förra året skickades 31 miljoner julkort. Årets julfrimärken för inrikes post föreställer klassiska julgransprydnader som kulor, stjärnor, änglar och hjärtan.

Frimärkena är formgivna av konstnären Inga-Karin Eriksson och gavs ut i går den 22 november.

Julen är den helg då svenskarna skickar flest hälsningar med Posten. Enligt Postens årliga julundersökning skickade 67 procent av Sverige hushåll i genomsnitt tio julkort förra året. Trots att det idag är möjligt att skicka sina julhälsningar digitalt, skickas det lika många julkort som på 70-talet. Dock är det betydligt lägre än på 90-talet.

– Det är fantastiskt att se att så många värdesätter den glädje som sprids genom att skicka en julhälsning med post. Den handskrivna hälsningen, och den omtanke den innebär, är väldigt personlig och går inte att jämföra med ett SMS eller e-post, säger Britt-Inger Hahne, frimärkschef på Posten.

Den välkända konstnären Inga-Karin Eriksson är formgivaren bakom årets frimärken.

– Jag tänkte på min barndoms jular och vad mamma hade i granen när jag tog fram motiven, säger Inga-Karin Eriksson.

Frimärkena är tryckta i offset och förpackade i häfte med tio självhäftande frimärken och fyra motiv. Valören är för inrikes brev. Priset är 5:50 stycket mot 6 kronor för ett normalporto.

Julkort med julfrimärke ska postas senast den 16 december för att komma fram före julafton.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic