Julruschen fortsatte in i januari

Trycket över hela landet fortsätter vara högt på e-handeln till följd av pandemin. Under jul. och mellandagar har e-handlade julklappar och på internet inköpt resulterat i rekordvolymer med paket. Det är nivåer som fortsätter in på det nya året.

Från terminalen Veddesta december 2019. Foto: Kristina Sahlén

Under årets första vecka hanterade de lokala ombuden nära två miljoner in-och-utlämningar, en ökning med hela 21 procent, jämfört med motsvarande vecka 2020. Postnord påminner återigen alla om att hämta ut sina paket i tid för att underlätta för de 2000 ombuden runt om i landet.

Man kan ju undra lite om jultomten med tomtenissar hade för mycket att stå i under julen och fick fortsätta in på det nya året…

– Vi kommer ha fortsatt mycket att göra. Vi förutspådde ett högt tryck både vad gäller in-och-utlämningar av paket under hela januari, men siffrorna vi ser från årets första vecka toppar alla prognoser. Rekordnivåerna från december fortsätter in i januari och allt talar nu för att vi kommer att se en fortsatt mycket stark utveckling under hela 2021, speciellt under det första kvartalet, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät.

Totalt sett hanterade Postnords ombud 1 971 065 paket under årets första vecka (4/1–10/1). Vad det gäller paketvolymerna fördelat per län har volymerna i stort följt befolkningstätheten. Stockholms län hanterade flest paket under perioden, hela 506 979 paket, följt av Västra Götalands län, med 326 481 paket och Skåne län med 276 229 paket. Malmborgs i Limhamn, Skåne var dock det ombud i Sverige som hanterade allra flest paket under tidsperioden, med 5 569 paket.

– De fortsatta rekordvolymerna vi nu ser gör att de rekommendationerna vi gick ut med innan jul kvarstår. Underlätta för ditt lokala ombud genom att hämta ut ditt paket så snart du får din avisering, förbered din upphämtning/inlämning genom att identifiera dig i appen och planera gärna att besöka ditt ombud utanför rusningstid mellan klockan klockan 15.00–18.00 för att undvika trängsel, säger Mathias Olsson.

Posta en kommentar