Klüft och Skanåker som frimärken

Carolina Klüft och Ragnar Skanåker vann Radiosportens omröstning om vilka sommarolympiska guldmedaljörer som bör hedras med att bli frimärksmotiv.

Frimärkena ges ut i maj 2012, lagom till 100-årsfirandet av OS i Stockholm 1912.

Radiosportens lyssnare hade samtliga 27 svenska guldmedaljörer från de senaste 50 årens sommar-OS att rösta bland. Omröstningen genomfördes på Radiosportens hemsida i oktober och resulterade i flest röster på skytten Ragnar Skanåker och friidrottaren Carolina Klüft.

– Vi får många bra förslag på frimärksmotiv av våra kunder och många av dessa idéer blir frimärken. Med 27 sommarolympier som tagit guldmedalj de senaste 50 åren behövde vi veta vilka medaljörer som sport- och frimärksintresserade helst skulle vilja se som frimärksmotiv. Tack vare ett stort engagemang vet vi nu att många vill sätta Carolina Klüft och Ragnar Skanåker i övre högra hörnet på kuverten, säger Britt-Inger Hahne, chef för Posten Frimärken.

Frimärkena med guldolympierna kommer att ges ut den 10 maj 2012. Samma dag utkommer även ett frimärke med Stockholms Stadion som motiv. Frimärkena ges ut i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté lagom till 100-årsfirandet av OS i Stockholm 1912.

Carolina Klüft vann OS-guld i sjukamp i Aten 2004. Hon deltog även i OS i Peking 2008 där hon tävlade i längd och tresteg.

Ragnar Skanåker vann OS-guld i pistolskytte i München 1972. Ragnar har haft en enastående idrottskarriär och deltagit i sju olympiska spel under åren 1972 till 1996. Han har belönats med fler OS-medaljer – ett guld, två silver och ett brons.

Carolina Klüft finns sedan 2006 på ett svenskt frimärke och nu blir det ännu ett.

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. Kjell Arvidsson skriver:

  “Tack vare ett stort engagemang vet vi nu, att många vill sätta Carolina Klüft och Ragnar Skanåker i övre högra hörnet på kuverten, säger Britt-Inger Hahne, chef för Posten Frimärken.”

  Jag ifrågasätter hennes slutsats, eftersom det var sportfantaster som tillfrågades

  Den automatiska följdfrågan blir ju då: Hur många av de röstande var frimärkssamlre ?

 2. Kent Jiresjö skriver:

  Hej Kjell,
  Jag respekterar din synpunkt, men både du och jag får nog inse att antalet frimärkssamlare är i klar minoritet mot antalet sportfantaster. Fast det går ju att kombinera. Heja Blåvitt.
  Jag är full av beundran för Carolina Klüft, men det blir lite tjôtigt med henne på ett märke igen. Kunde varit kul med Gert Fredriksson, Anders Gärderund eller vem som helst som inte varit på ett märke tidigare.
  Varför måste man vara frimärkssamlare för att sända ett brev? Det kan väl även en sportintresserad göra och även de får väl lov att ha synpunkter på frimärksmotiv?
  Hälsningar från Kent i Onsala.

Drivs av Wordpress, av Cynatic