Krig på frimärksmöte i Skara

De 33 närvarande på onsdagskvällens möte med Skara Filatelistförening fick snabbt klart för sig att filateli inte enbart är att samla frimärken. Ordföranden i riksföreningen Svenska motivsamlare Sten-Anders Smeds från Uppsala gästade mötet och talade om svenskars deltagande i olika krig.

Det blev en bildvisning, som speglade 1000 år. Detta föredrag byggde på hans prisbelönta samling Uppsala är bäst, som nu senast fick 80 poäng på utställningen Malmex i Malmö.

– Nu hade han koncentrerat sig mer på att berätta om soldaterna från våra trakter och deras deltagande i olika krig. Då handlade det inte enbart om Poltava och Lützen utan också hur detta kan illustreras med hjälp av postala objekt, berättar Gösta Karlsson, ordförande Skaraföreningen.

Det blev ett mycket intressant timslångt föredrag, som följdes av diskussion.

Med på mötet var chefen för garnisionsmuseet i Axvall Björn Lippold. Detta resulterade i att det blir en militärpostal utställning där till våren.

Under kvällen var det som vanligt auktion och objekt för ett par tusen kronor bytte ägare.

Nästa lördag, den 13 oktober, är Frimärkets Dag. Då är föreningen aktiv för att ge Skaraborna goda råd om frimärksamlande.

– Vi håller till i ICA-MUNKEN och här blir det tillfälle till värdering också, välkomnar Gösta Karlsson.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic