Kungligt på nya frimärken

På torsdag den 15 januari2015  kommer nya frimärken med konstverk signerade prins Eugen och porträtt av kung Carl Gustaf och drottning Silvia.
PostNord ger regelbundet ut nya porträttfrimärken med kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Avsikten med de aktuella frimärkena är att visa kungen och drottningen i en annan design än tidigare, en spännande utmaning för formgivaren Daniel Bjurgård.

– Till slut valde vi en utformning och en färgsättning som på ett innovativt sätt följer upp kungens valspråk ”För Sverige i tiden”. En nyhet är att frimärkena är självhäftande, säger Barbro Sjöberg, projektledare vid PostNord Frimärken.

Prins Eugen var en av sin tids främsta landskapsmålare. Prinsen föddes för 150 år sedan och jubileet uppmärksammas med fem frimärken som visar hans verk ”Molnet”, ”Det gamla slottet”, ”Hagastämningar”, ”Oljekvarnen” och ”Lyckans tempel”.

Kung Carl Gustaf 2015
150115_frimarke_kungen
Frimärkets förlaga är ett fotografi av Anna-Lena Ahlström som fått grafisk form av Daniel Bjugård. Tryckning har skett i offset och förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är för inrikes hälsningar och brev.

Drottning Silvia 2015

150115_frimarke_drottningen_14kr
Frimärkets förlaga är ett fotografi av Anna-Lena Ahlström som fått grafisk form av Daniel Bjugård. Tryckning har skett i offset och förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är 14 kronor, för utrikes hälsningar och brev upp till 50 gram, eller för inrikes hälsningar och brev upp till 100 gram.

Prins Eugen 150 år
Frimärkenas förlagor är målningar av prins Eugen. Grafisk form av Gustav Mårtensson. Tryckning har skett i offset och förpackningen är häfte med fem frimärken och fem motiv. Valören är 14 kronor, för utrikes hälsningar och brev upp till 50 gram, eller för inrikes hälsningar och brev upp till 100 gram.

150115_frimarke_prins_eugen

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. John Nilsson skriver:

    Hej,

    Det är värt att påpeka att Postnord ytterligare har gjort en försämring för oss samlare. Nu måst man köpa minst 10 st av utgåvorna Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf. Alltså, om jag behöver ett frimärke för 14 kr måste jag köpa 10 för 140! Jag efterlyser en kommentar från SFF.

  2. Kjell skriver:

    Jag bara undrar var Kunungens högra axel är. Kavajen passar inte till huvudets utseende. Hans kropp får inte plats i den kavajen.

Drivs av Wordpress, av Cynatic