Kurs för Oxelösund om bandfrimärken

Lördagen den 2 september samlades 15 förväntansfulla medlemmar i Oxelösunds FF i dess klubb för att, med SFFs ordförande Bo Dahlner som kursledare, lära mera om bandmärkesperiodens frimärken åren 1920–1938.

För bilderna gäller som alltid att klicka på dem…

– Kursen inledes med en genomgång av periodens frimärksutgivning följt av ett ingående avsnitt om märkenas tillverkning. Detta för att förstå uppkomsten av de olika tecken som man hittar på dessa bandfrimärken. Därefter fick vi lära om alla de olika markeringar som förekommer och hur man kan identifiera olika typer av dessa. Liksom om plåtsprickor, retuscher, plåtsår och mycket mera av intresse på dessa frimärken. berättr föreningen på sin hemsida med adress http://oxelosundsfilatelistforening.se/

– Vi lärde oss även om färger och färgnyanser och givetvis även om de olika papperssorterna, som kommit till användning under åren.
Man fick även insyn i hur man skiljer på märken med och utan vira, olika papperstjocklekar och allt annat som utmärker de olika papperssorterna.

Efter genomgång av lämplig metodik för klassificering av vilket papper ett märke är tryckt på vidtog praktiska övningar i klassificering av ett antal övningsfrimärkens papper, vilket gav bra insikt i hur man klassificerar.

– Det var bra ljus i lokalen och utrustningen var också bra. Genomförandet fungerade i enlighet med det schema jag utarbetat, berättar Bo Dahlner.

Deltagarna var nöjda med en mycket bra kurs och uppskattade kursledarens tålamod med att svara på frågor från kursdeltagarna.

Efter dagens intensiva och lärorika kursande, med avbrott för lunch på en av restaurangerna i Oxelösunds fiskehamn, framförde klubbens ordförande Åke Karlsson deltagarnas och klubbens tack till Bo Dahlner för en fantastiskt fin och bra genomförd utbildning.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic