Längre till brevlådan och färre utdelningsdagar

Post kan delas ut färre dagar och det kan bli längre till brevlådan för dem som bor i tätorter. Det framkommer i en utredning som PTS, Post- och telestyrelsen, har gjort.

Det noteras att att brev bara behöver delas ut två eller tre gånger i veckan i stället för varje vardag,

Förra året minskade antalet brev med åtta procent jämfört med föregående år och det innebar omkring 183 miljoner färre brev, skriver Dagens Nyheter. Totalt skickades omkring två miljarder brev i Sverige 2018.

Därtill har det under senare år skett en kraftig ökning av antalet människor som är anslutna till digitala brevlådor och får sin post den vägen i stället. I slutet av 2018 beräknades cirka tre miljoner svenskar ha tillgång till digitala brevlådor – det var en ökning med 51 procent jämfört med året innan.

– Behovet av femdagarsutdelning av brev är inte så stort längre. Våra undersökningar visar att behovet snarare är två till tre dagar i veckan, säger säger Emma Maraschin till Dagens Nyheter.

Förändringen kommer främst beröra boende i tätorter och det väntas generellt även bli färre Postnord-brevlådor utställda på offentliga platser och även färre ombud där det är möjligt att hämta ut paket som skickas med posten.

brevlada-150914-pb

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    “längre till brevlådan för dem som bor i tätorter”, Det kan omöjligt bli längre i Hässleholm, som jag bedömer som en mindre tätort. För 5 år sedan försvann mina tre närmaste “Gula lådor” Det bör finnas en kvar vid järnvägsstationen, som är centralt belägen. Tar de bort den, så vet Emma inte sina arbetsuppgifter.

    Jag betvivlar starkt, att Emma Maraschin kan bedöma, hur ofta jag behöver få brev.

Drivs av Wordpress, av Cynatic