Läsarbidraget 2: Ett porto för några månader

Christer Grimbrandt presenterar sitt läsarbidrag som handlar om ett porto som bara användes för expressutdelning under några månader 1940.

– Genom beslut av posten den 7 juni 1940 blev avgiften för hämtning och utdelning höjd från 30 öre (expressporto) till 60 öre. Expressporto 60 öre sänktes till 30 öre 1 januari 1941. Det gällde endast Posten i Stockholm och dess expressavdelning, berättar Christer.

Det var alltså ett porto som gällde bara en kort tid och det är ovanligt att hitta detta försändelseslag.

Portot här var 10 öre för normalportot och 60 öre för express = 70 öre.

Om läsarbidraget:

Vi erbjuder alla medlemmar i SFF och SFU att sända oss lite trevliga ”läsarbidrag”, bilder/avfotograferingar kring vår hobby. Det kan vara ett frimärke, ett vykort, en bild från ett föreningsmöte eller något annat.

Kanske något av det du samlar på, något speciellt minne, en fråga om frimärke, brev, vykort med mera –  eller vad det kan vara. Kanske ett enstaka frimärke eller brev. Det finns inga begränsningar utan bara möjligheter. 

Skicka en bild du tagit eller något annat du skannat in och sänd till info@sff.nu. Skriv gärna någon mening om vad det handlar om så vi har lite att lägga till i textväg. Vi fixar till texten så att den passar in här. 

Vi lovar att publicera de flesta bilderna och bland inskickade bilder drar vi då och en vinst – någon enkel frimärksvinst.

Givetvis får du vara anonym om du vill det.

Posta en kommentar