Läsarbidraget 5: Okänt vykort från kanske Skåne

I dag kan vi presentera ett vykort som så här långt har ett okänt motiv, men vi hoppas att någon av våra läsare kan hjälpa till med identifieringen.

Det är Börje Nilsson från Kungsbacka som bidragit denna vy. Själv vet han inte något  om motivet men tror att det kan vara från Skåne. Det är nog en ganska kvalificerad gissning med tanke på husens utseende.

Av adressidan finner man inga direkt upplysningar. De flesta flygbilder har normalt en angivelse men här saknas sådan. Kanske är vykortet så tidigt som 1920-tal. 

Skriv gärna i kommentarsfältet om du tror dig veta något mer om vykortet eller skicka till oss på info@sff.nu

Om läsarbidraget:

Vi erbjuder alla medlemmar i SFF och SFU att sända oss lite trevliga ”läsarbidrag”, bilder/avfotograferingar kring vår hobby. Det kan vara ett frimärke, ett vykort, en bild från ett föreningsmöte eller något annat.

Kanske något av det du samlar på, något speciellt minne, en fråga om frimärke, brev, vykort med mera – eller vad det kan vara. Kanske ett enstaka frimärke eller brev. Det finns inga begränsningar utan bara möjligheter.

Skicka en bild du tagit eller något annat du skannat in och sänd till info@sff.nu. Skriv gärna någon mening om vad det handlar om så vi har lite att lägga till i textväg. Vi fixar till texten så att den passar in här.

Vi lovar att publicera de flesta bilderna och bland inskickade bilder drar vi då och en vinst – någon enkel frimärksvinst.

Givetvis får du vara anonym om du vill det.

 

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Lars Schill skriver:

    Jag tror, men vet inte, att det ”skånska” motivet är danskt. Två detaljer tycker jag känns danska.
    A) trottoarer och främst cykelbanor är betydligt vanligare i Danmark vid sidan av landsvägarr B) det tredje huset från höger (före det lite konstiga ”fältet”) ser väldigt danskt ut.