Leif Boork berättar på Malmex

En av svensk ishockeys största affischstjärnor kommer till utställningen Malmex i Malmö som pågår 31 augusti – 2 september. Det blir på lördagen Leif medverkar.

Leif Boork är inte bara ishockeytränare utan också frimärkssamlare. På Malmex håller han ett kostnadsfritt seminarium klockan 13.00. Tema är Mina fyra ledstjärnor: Hur jag började samla: Min far, ambassader, en språkresa och min ishockey med de många resorna från öst till väst.

Leif Boork har varit på väg att ställa ut tidigare och var aktuell till Skivaryd 2011 men tiden räckte inte till för honom.

– De ska bli roligt att få träffa andra samlare i Malmö, sa Leif för några veckor sedan när vi knöt kontakten om medverkan på Malmex.

Leif Boork samlar på mycket kring filateli/vykort och framför allt med anknytning till ishockey som varit hans hobby/yrke.

Hans meriter inom ishockeyn är omfattande som 1282 coachade seriematcher för seniorer, förbundskapten för Sverige och Norge, svensk mästare med Djurgården, Canadacupsilver med Tre Kronor, Europacupsilver för klubblag med Modo och förbundsdomare 1969–1972.

Läs mer om Malmex (länk)

 

Posta en kommentar