Leif Boork föreläste på Malmex

Leif Boork + frimärken/vykort med ishockeyanknytning är verkligen sant. Den slutsatsen kan man verkligen dra nu.
Den välkände ishockeytränaren var inbjuden till Malmex i Malmö och i lördags den 1 september talade han om hur ens stora fritidsintresse eller yrke kan förenas med samlandet av frimärken, vykort och mycket mer. Han visade mängder med filateli och annat för minst ett 60-tal åhörare.

Leif är närmast ett levande lexikon när det gäller svensk och internationell ishockey. När han som exempelvis förbundskapten vid olika mästerskap världen över fått en ledig stund har han ofta besökt en lokal frimärksbutik. Sedan går han givetvis då och då på olika mässor och kikar runt på auktionssajter för att leta material.

Vi har tidigare haft kontakt med Leif Boork som en gång besökte en lokal frimärksutställning kring ishockey i Skillingaryd. Efter den gången ”lovade” han att med tiden kanske, kanske medverka lite mer i officiella frimärkssammanhang.

Leif har ett material som skulle passa mycket bra i openklassen där man kan visa frimärken, brev, autografer, fotografier, biljetter och mycket mer.

– Vi får se, jag har ju mer tid nu, säger 69-åringen som nog börjat pensionera sig från tränaruppdragen.
Leif var fram till i våras förbundskapten för damkronorna i ishockey men nu är han lös och ledig.

Givetvis är Leif sedan många år tillbaka medlem i SFF. Han passade också på att kika runt på utställningen på Malmex där han speciellt kikade på exponat med anknytning till sport.

Posta en kommentar