Lyckad samlarmässa i Näsby Park

Den 12 mars 2011 var det dags för samlarmässa i Näsby Park Centrum i Täby i samarbete med handlarna i centrumanläggningen.
Norrorts Frimärksförening hade lockat 16 säljare som tillsammans hade bokat upp sig för 36 bord. Bland säljarna fanns professionella handlare som Nova Frimärken, Contenta, Nostalgia och EW Larsson Frimärken men också mindre aktörer som Hans-Gunnar Eklöf från Landsbro (känd utställare), Bengt Mårtensson från Solna Frimärksamlarförening, Bosse Bark (känd vykortsprofil) och Lars Willners. Det såldes inte bara frimärken och så vidare utan även böcker, samlarprylar, antikviteter med mera.

Marknadsföringen hade varit massiv. Affischer sattes upp på en massa anslagstavlor runt om i Norrort. Brev med inbjudan gick till en stort antal frimärks- och vykortsklubbar. I lokaltidningen Mitt i Täby, Mitt i Danderyd – räckvidd nästan 100.000 invånare – var det en halvidesartikel om samlande med fokus mot mässan två veckor i förväg. På tisdagen den 8 mars hade Näsby Park Centrum satt in en helsidesannons på sin bekostnad. Hur skulle det gå? Skulle det komma några?

– Det kom flera hundra besökare. Kommersen var god. Stämningen var mycket trevlig och lättsam. Lokalen är mycket bra för sådana här aktiviteter. Handlarna vill ha samma plats nästa år. Affärsidkarna i centrum verkade också nöjda. För vår egen del lockade vi nog ett antal nya medlemmar, vi sålde bra av eget material och vi fick också ett antal samlingar som ägare vill ha hjälp med att avyttra. Och det kanske viktigaste – varumärket Norrorts Frimärksförening stärktes som varande en aktiv och bra förening, säger föreningens nye ordförande Mats Söderberg.


Vykortslådorna lockade. Privatbild

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic